Wednesday, August 26, 2009

Khalil@Madinah

Assalamualaikum... Rasanya sekain lama aku tak update blog nie. Sibuk dengan H1N1 atau lebih sedap lagi jika dipanggil selsema babi. Biasa laa aku ni kan keja hospital dan bertanggungjawab dengan setiap tugas yang diberikan. Hahaha... Yer laa tuu (Masuk bakul angkat sendiri). Aku rasa kalo aku cuti lama2 tutup hospital nie oleh kerana 'aku' yang teramat berguna disini tapi aku tetap berbangga dengan tugas aku. hehehe... Tiap2 hari tolong orang sakit tapi bila aku sakit tak tau sapa nak tolong aku pula. Aku berharap agar Allah SWT memberi hidayah pada orang lain pula agar dapat tolong aku pula. InsyaAllah... Apapun layan ler gambar Khalil kat Madinah dulu. Salamun'alaik...
mb1
Masjid Nabawi waktu malam.

madinah-7
Menghirup udara segar di sekitar masjid.

madinah-26
Blur seketika melihat keindahan masjid

madinah-1
Berjalan kaki ke Masjid Nabawi.

madinah-3
Khalil menemani ibu ke masjid. Ibu menemani Khalil atau Khalil menemani ibu??? Mana2 lah...

madinah-2
Agak2 korang panas tak? Hehehe... sendiri mau ingat ler...

madinah-4
Tak larat nak kejar si Khalil nie...

madinah-5
Dah masuk kawasan Masjid Nabawi

madinah-6
Berlari-lari dalam kawasan Masjid Nabawi

madinah-15
Berlari ajer... susah nak duduk dian. Inilah kanak2 riang...


Bukit Uhud
madinah-8
Khalil dan ayahnya... Ayahnya??? Aku laa tuu...

madinah-9
Dari atas bukit.

madinah10
Khalil dan ibu.

madinah-10
Khalil dan ibu juga.

madinah11
Ramai peniaga kat sini. Tak tau nak beli kat mana satu.

madinah-12
Dah puas kena dukung so tiba masanya berjalan-jalan pula.

madinah-13
Suka bila dah bebas.

madinah-14
Nangis bila kena dukung lagi. Mau nyer tak dukung, bahaya dengan lorong yang berbatu-batu.

Khalil@Pasar Kurma
madinah-16
sedapnyer... Kalo buat juadah berbuka puasa best nie...

madinah-17
Abg Indon tengah melayan kami jemaah dari Malaysia. Semua jemaah gi kat dia coz senang nak bertutur bahasa ibunda.

madinah-20
Makan kurma segar yang telah dibekukan. Sedap sebab dia sejuk-sejuk kuku. Ehhh ada ke sejuk-sejuk kuku??? Suam-suam kuku ada ler... Belasah ajerrr....

madinah-21
Salah satu jenis kurma yang agak mahal harganya. RM80 sekilo harganya.

madinah-22
Makcik-makcik dari Malaysia.


Khalil@'Bosan' menunggu ibu shopping
madinah-23
Arbaya di kedai sebelah Masjid Nabawi.

madinah-24
Nangis dan mengamuk ajak balik hotel... bosan beb...

madinah-25
Sampai terduduk dia punya merajuk...

madinah-18
Dapat jer keta nie terus diam. Ada lagu beb keta nie...

madinah-19
Yahooo... dah nak balik... seronoknya... hehehe...

11 comments:

  1. Khalil lincah mcm waseem jugak...suka berlari2, main kete n etc..

    ReplyDelete
  2. hahahaha.... muka tak sama tapi rambut memang sama. "Jarang-jarang" bak kata P.Ramlee... hehehe.. Gambo kurang cantik coz edit pakai laptop baru... Kurang mahir lagi...

    ReplyDelete
  3. nak cakap pakai laptop baru la ni....LOL...

    tp gambar yg hang ambik mmg cantek la...not bad at all...model2 pon boleh tahan

    ReplyDelete
  4. mesti lawa2 abaya kat sana na..uik,s khalil menangis..baba usik apa smp nangis terduduk2 tu?.. :)

    ReplyDelete
  5. Thanks ustaz sudi nak upload & share experience kat sana sama2.. dah lama jgk tunggu nak tgk gambar2.. buleh ambik gambar banyak.. sorok2 camera atau selamba je.. bwk camera apa..

    ReplyDelete
  6. marvic : Tau tak per... Laptop baru... hehehe... Dulu pakai desktop jer bila pakai laptop rasa cam jangal jer...

    ReplyDelete
  7. siti : betul.. memang cantik2 arbaya kt sana... murah lagi... Khalil nangis tuu sebab lama benor ibunya shopping... Lepas tuu saya plak nangis time nak bayor... hehehe

    ReplyDelete
  8. Fazrea : sorok2 jer ambik gambor... takut gak kena rampas... hehehe... ada bnyk lagi gambo tak upload... tungggguuuuu.... hehehe... pakai kamera nikon D80 jer...

    ReplyDelete
  9. seronoknya.... kecik -kecik lagi nak pergi kota suci yer

    ReplyDelete
  10. Memang seronok... mak bapak dia pun seronok... hehehe...

    ReplyDelete